persbeeld

Persbericht: Label Harry verovert Nederland met tune-filosofie

Label Harry verovert Nederland met tune-filosofie

Amsterdam, 8 september 2014 – Nog geen half jaar geleden lanceerden drie ambitieuze duurzame modeonderneemsters het label Harry in de Amsterdamse Pijp. De afgelopen maanden reisden zij samen door Nederland om Harry’s tune-filosofie te verspreiden en mensen te fotograferen en interviewen over hun eigen ‘in tune’ momentjes. Harry’s reizende foto expositie ‘Wall of tunes’ streek neer op festivals zoals Lowlands in Biddinghuizen en het Magneet Festival in Amsterdam. Daarnaast is ‘Wall of tunes’ tot midden oktober te bewonderen in het nieuwe warenhuis van Sissy-Boy in de Eindhovense Blob en in de – dit weekend – heropende Sissy-Boy winkel in de kelder van Magna Plaza te Amsterdam.

beeld 5

‘Wall of tunes’
De fotografie expositie Wall of tunes’ is een serie zwart-wit portretten van mensen van alle leeftijden die vertellen over hun ‘tune’’. Een tune is een verzameling van momenten en dingen in het leven waar je je relaxed en gelukkig bij voelt. Met deze universele boodschap willen ondernemers Marieke Vinck en Charlotte van Waes (van Charlie + Mary) en Annouk Post (van creatief bureau YOI) geluk en duurzaamheid met elkaar verbinden en duurzame mode echt op de kaart zetten. De intrigerende portretten zijn gemaakt door Dim Balsem.

Illustratie uit Harry's Urban Fairy Tale door Annabel Huisman

Tune-filosofie
Harry is vernoemd naar de coole jazz opa Harry met de filosofie: ‘Wie zich goed voelt (‘in tune’), zorgt beter voor de wereld. Harry gelooft dat mensen die ‘in tune’ zijn met zichzelf beter in staat zijn om voor de wereld om zich heen te zorgen. Daarom fotografeert Team Harry mensen over de hele wereld en vraagt ze op te schrijven wat hun tune is. Deze foto’s worden gedeeld via Harry’s Facebook pagina.

beeld 6

Harry’s gift: hemd en boek
Het eerste product van ‘Harry’ is Harry’s gift; de combinatie van een witte tanktop in mannen- en vrouwenvariant en het boek met Harry’s urban fairytale ‘Find your tune’. Het boek vertelt over een muzikant die het leven zag als een lege notenbalk. Aan eenieder de opdracht deze in te vullen met eigen ‘in tune’ momentjes. Het hemd en het boek zijn te koop in toonaangevende conceptstores (o.a. : Puha Shop in Utrecht, Kokotoko in Groningen).

beeld 3In het verhaal droeg opa Harry altijd een wit hemd op momenten dat hij ‘in tune’ was. Daarom herinnert zijn iconische witte tank top de drager eraan om dicht bij zijn of haar tune te blijven.

Vanzelfsprekend is ook de productie van Harry’s gift ‘in tune’. Voor het produceren van de witte tank top werkt Harry samen met People Tree, een gerenommeerd duurzaam fair trade merk uit de UK.
De verkoopprijs van Harry’s gift is 34,95 Euro || Website: www.findyourtune.com

——————————————————————

Einde persbericht
Voor meer informatie, interviews en hoge resolutie beeldmateriaal:

OVER YOI
Annouk Post is eigenaresse van creatief bureau YOI (Your Own Identity) en organiseert projecten en trainingen op het gebied van duurzame design, mode en talentmanagement. Projecten variëren van programma’s voor exposities en symposia, presentaties over Hiphonest trends tot aan een eigen label ‘Harry’ (www.yoi.nu).

OVER CHARLIE + MARY
Charlotte van Waes en Marieke Vinck: Charlie + Mary (www.charliemary.com) bestaat uit een true fashion (eerlijk en duurzaam geproduceerd) concept store, een webshop en een agentschap.

CREDITS
Illustraties boek Find your tune: Annabel Huisman.
Fotografie Wall of tunes portretten: Dim Balsem.